2todrive

Wat is 2toDrive?

2toDrive is een speciaal programma voor jonge bestuurders dat in november 2011 in Nederland is gestart. Het programma stelt jongeren in staat om al op hun 16e verjaardag hun theorie-examen voor het rijbewijs te halen en vanaf hun 16,5e verjaardag te beginnen met praktijklessen. Zodra ze 17 jaar oud zijn, kunnen ze hun rijbewijs halen en onder begeleiding van een ervaren bestuurder de weg op.

Hoe werkt 2toDrive?

Het 2toDrive-programma bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Om aan het programma deel te nemen, moet je eerst je theorie-examen voor het rijbewijs halen. Daarna kun je beginnen met praktijklessen bij Examen Pas. Als je 17 jaar oud bent, mag je praktijkexamen doen en als je slaagt, krijg je je rijbewijs.

Vanaf dat moment kun je de weg op, maar alleen als er een begeleider naast je zit. De begeleider moet minimaal 27 jaar oud zijn, minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en mag in de afgelopen vier jaar geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.

Voordelen van 2toDrive

Het 2toDrive-programma heeft verschillende voordelen voor jonge bestuurders, waaronder:

 • Meer rijervaring opdoen voordat je zelfstandig gaat rijden
 • Meer vertrouwen opbouwen in rijvaardigheid
 • Een veiliger omgeving om te leren rijden
 • Minder kans op ongelukken en verkeersovertredingen

Voorwaarden voor 2toDrive

Om deel te nemen aan het 2toDrive-programma zijn er wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

 • Je moet minimaal 16 jaar zijn om te beginnen met theorielessen
 • Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met praktijklessen
 • Je mag vanaf 17 jaar praktijkexamen doen en je rijbewijs halen
 • Je mag alleen rijden onder begeleiding van een ervaren bestuurder totdat je 18 jaar bent
 • Je mag maximaal vijf begeleiders opgeven
 • De begeleider moet minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs
 • De begeleider mag in de afgelopen vier jaar geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad

Hoe meld ik me aan voor 2toDrive?

Om deel te nemen aan 2toDrive moet je je aanmelden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Je kunt dit doen via de website van de RDW. Hier kun je ook een begeleiderspas aanvragen voor de personen die je als begeleider wilt opgeven. Vergeet niet om ook Examen Pas op de hoogte te stellen van je deelname aan 2toDrive.

Het halen van je rijbewijs onder 2toDrive

Het behalen van je rijbewijs onder 2toDrive werkt hetzelfde als het reguliere rijexamen. Het enige verschil is dat je pas vanaf 17 jaar oud praktijkexamen mag doen en dat je daarna alleen onder begeleiding van een ervaren bestuurder de weg op mag.

Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen mag rijden als je begeleider(s) ook een geldige begeleiderspas hebben en aanwezig zijn in de auto.

Veelgestelde vragen over 2toDrive

Je mag maximaal vijf begeleiders opgeven.

Ja, je begeleider moet altijd naast je zitten en mag niet op de achterbank plaatsnemen.

Ja, dat is mogelijk. De begeleider moet wel minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Als je onder 2toDrive een verkeersovertreding begaat, ben jij daar zelf verantwoordelijk voor. Je kunt hiervoor beboet worden en het kan invloed hebben op je verdere verloop van het 2toDrive-programma.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht
ExamenPas.NL - Leer Online En Slaag Met Gemak Voor Je Theorie Examen!