DE IDEALE RIJOPLEIDING VOOR UW KIND: WAT U MOET WETEN

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind veilig en vol vertrouwen achter het stuur zit. Daarom is het belangrijk om te weten hoe de rijopleiding van uw kind eruitziet en wanneer uw kind mag beginnen met autorijlessen. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de rijopleiding van uw kind.

1. WANNEER MAG UW KIND BEGINNEN MET AUTORIJLESSEN?

Uw kind mag autorijlessen volgen vanaf het moment dat hij of zij 16,5 jaar oud is. Op de dag dat uw kind 17 jaar wordt, mag hij of zij opgaan voor het praktijkexamen. Het theorie-examen mag al afgelegd worden vanaf 16 jaar.

2. EEN RIJOPLEIDING OP MAAT

Elke leerling is anders, en daarom is het belangrijk om de rijopleiding aan te passen aan de behoeften van uw kind. Bij Examen Pas beginnen we altijd met een proefles. Tijdens deze les bekijkt onze gekwalificeerde instructeur de aanleg en rijvaardigheid van uw kind. Op basis hiervan wordt een vrijblijvend advies gegeven over het aantal lessen en het meest geschikte rijlespakket.

2.1 VOORDELEN VAN EEN OP MAAT GEMAAKTE RIJOPLEIDING

Door te kiezen voor een rijopleiding op maat voor uw kind, worden de lessen niet alleen effectiever maar ook leuker. Uw kind zal sneller vooruitgang boeken en zich zelfverzekerder voelen achter het stuur. Bovendien kan er op deze manier rekening worden gehouden met eventuele leerproblemen of angsten.

3. GOED VOORBEREID OP WEG NAAR HET PRAKTIJKEXAMEN

Als uw kind eenmaal begint met autorijlessen, is het van belang om een realistisch beeld te hebben van wat hem of haar te wachten staat. Het halen van een rijbewijs vergt namelijk discipline, doorzettingsvermogen en tijd. Maar met de juiste begeleiding en inzet van zowel de instructeur als uw kind, zal uw kind goed voorbereid zijn op het praktijkexamen.

SLOTWOORD

De rijopleiding van uw kind is een belangrijke traject waarbij uw kind vaardigheden aanleert die hij of zij de rest van zijn of haar leven zal gebruiken. Een rijopleiding op maat is hierbij essentieel. Door te kiezen voor Rijschool in Almere en omstreken bent u verzekerd van een gekwalificeerde instructeur en een op maat gemaakte rijopleiding voor uw kind. Zo kan uw kind veilig en zelfverzekerd de weg op!

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht