Expert in ADHD / AD en Autisme

Rijlessen met Autisme en ADHD / AD

Step 1

Aangepaste lesmethoden

We passen onze lesmethoden aan om tegemoet te komen aan de behoeften van personen met ADHD / AD of ASS. We begrijpen dat concentratieproblemen, impulsiviteit en prikkelgevoeligheid uitdagingen kunnen vormen tijdens het autorijden. Daarom zorgen we voor een gestructureerde en geduldige aanpak die rekening houdt met jouw specifieke situatie.

Step 2

Omgaan met afleidingen

Een van de uitdagingen bij ADHD / AD of ASS is het omgaan met afleidingen. Onze instructeurs leren je technieken om je aandacht te richten op de weg en afleidende prikkels te verminderen. We trainen je in het anticiperen op verkeerssituaties en het nemen van weloverwogen beslissingen, zodat je veilig en zelfverzekerd kunt rijden.

Step 3

Structuur en duidelijkheid

Personen met ADHD / AD of ASS kunnen baat hebben bij structuur en duidelijkheid. Onze instructeurs zorgen voor heldere instructies en herhaling van belangrijke informatie. We creëren een veilige en voorspelbare leeromgeving waarin jij je goed kunt concentreren en je rijvaardigheid kunt ontwikkelen.

Rijlessen vanaf 16,5 Jaar
0
Leerlingen Geslaagd
0 +
Instructeurs
0 +
ADHD/AD-Ondersteuning
0 %
Rijschool Examen Pas - Goedkoopste Rijschool in Almere

Rijschool In Almere En Omstreken Helpt Je Op Weg​

Bij Rijschool in Almere en omstreken begrijpen we dat personen met ADHD / AD of ASS specifieke behoeften hebben tijdens hun rijlessen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het aanbieden van rijlessen die afgestemd zijn op personen met ADHD / AD en Autisme. Onze ervaren instructeurs hebben de kennis en expertise om jou op een professionele en effectieve manier te begeleiden.

Onze rijschoolteam dat gespecialiseerd is in het bieden van rijlessen aan mensen met Autisme en ADHD. Bij ons begrijpen we dat elk individu uniek is en verschillende behoeften heeft tijdens het leerproces van autorijden. Daarom hebben we een doelgerichte aanpak ontwikkeld die specifiek is ontworpen om mensen met Autisme en ADHD te helpen slagen achter het stuur. In dit artikel delen we graag onze expertise en ervaringen, zodat u een beter inzicht krijgt in hoe wij u kunnen ondersteunen bij het behalen van uw rijbewijs.

Een Persoonlijke Benadering

Bij het omgaan met Autisme en ADHD begrijpen we dat standaard lesmethoden mogelijk niet effectief zijn. Daarom geloven we sterk in een persoonlijke benadering, waarbij we ons richten op uw specifieke behoeften en leerstijl. Onze ervaren instructeurs zijn getraind om te werken met mensen met verschillende uitdagingen en zullen de lessen aanpassen om optimaal aan uw behoeften te voldoen.

Structuur en Voorspelbaarheid

Mensen met Autisme en ADHD gedijen vaak goed in een gestructureerde omgeving. Daarom zorgen we ervoor dat onze rijlessen een duidelijke structuur hebben en voorspelbaar zijn. We werken samen met u om een lesplan op te stellen dat rekening houdt met uw sterke punten en uitdagingen. Op deze manier kunt u zich volledig richten op het ontwikkelen van de nodige rijvaardigheden, zonder overweldigd te worden door onverwachte situaties.

Stapsgewijs Leren

Onze rijlessen zijn opgebouwd volgens een stapsgewijze aanpak. We beginnen met het aanleren van de basisvaardigheden en bouwen vervolgens geleidelijk aan uw vertrouwen op de weg op. Dit stelt u in staat om in uw eigen tempo te leren en te groeien. Onze instructeurs zullen u aanmoedigen en ondersteunen gedurende het hele proces, zodat u zich comfortabel voelt tijdens elke fase van uw rijopleiding.

Aanpassingen aan de Leeromgeving

We begrijpen dat mensen met Autisme en ADHD gevoelig kunnen zijn voor prikkels in hun omgeving. Daarom zorgen we ervoor dat de leeromgeving tijdens de rijlessen zo comfortabel mogelijk is. We verminderen afleidingen en passen ons aan uw specifieke behoeften aan. Bovendien bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van speciale voertuigen die zijn uitgerust met aanpassingen die uw rijervaring nog aangenamer maken.

Communicatie en Feedback

Een effectieve communicatie is essentieel tijdens de rijlessen, vooral voor mensen met Autisme en ADHD. Onze instructeurs zijn opgeleid om duidelijk en geduldig te communiceren, rekening houdend met uw individuele behoeften. We

moedigen open communicatie aan, zodat u zich vrij voelt om vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten. Bovendien zullen we regelmatig feedback geven om uw vooruitgang te volgen en u te helpen bij het identificeren van gebieden die extra aandacht nodig hebben.

Succesvol Rijden met Autisme en ADHD / AD: Uw Weg naar Succes

Bij ons zijn we trots op het helpen van mensen met Autisme en ADHD / AD bij het behalen van hun rijbewijs. Onze doelgerichte aanpak, gecombineerd met onze ervaren instructeurs, stelt u in staat om zelfverzekerd en veilig op de weg te rijden. We zijn vastberaden om u te ondersteunen tijdens elke stap van uw rijopleiding en u te helpen uw doelen te bereiken.

Gezondheidsverklaring CBR

Vaak moet iemand met ADHD/ADD of ASS een JA in vullen op de gezondheidsverklaring van het CBR (voorheen Eigen Verklaring) bij vraag 3 en bij medicijn gebruik ook bij vraag 9. Hieruit volgt dan vrijwel altijd ook een rijtest. Bij een rijtest gaat een examinator kijken of je geschikt bent om te rijden. Hierbij wordt onder andere gelet op de verdeling van de aandacht. Dat houd in dat jij je bezig kan houden met de bediening van het voertuig en ondertussen ook om je heen kan kijken naar het verkeer en de verkeerssituatie. In dit medische traject zullen wij de cursist natuurlijk begeleiden en zoveel mogelijk ondersteunen. Het advies is om de rijtest te doen na ongeveer 20 uur rijles.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht