FAALANGSTEXAMEN: VOOR EEN STRESSVRIJE RIJTEST

Als je last hebt van faalangst of extreme nervositeit en je bang bent dat dit een rol gaat spelen tijdens je praktijkexamen, dan kan een faalangstexamen bij het CBR uitkomst bieden. In dit artikel lees je alles over dit examen en waarom het wellicht de beste optie is voor jou.

WAT IS EEN FAALANGSTEXAMEN?

Een faalangstexamen is een speciaal rijexamen voor kandidaten die last hebben van faalangst. Het examen duurt 80 minuten, bijna een half uur langer dan het reguliere praktijkexamen. Tijdens dit examen wordt je begeleid door een examinator die speciaal is opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en meer tijd voor je nemen.

VOORDELEN VAN EEN FAALANGSTEXAMEN

Het faalangstexamen biedt verschillende voordelen ten opzichte van een regulier praktijkexamen. Hieronder lees je de belangrijkste:

  1. Speciale begeleiding door examinator: De examinator die het faalangstexamen afneemt, is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en zal meer tijd voor je nemen.

  2. Time-out mogelijkheid: Tijdens het faalangstexamen kun je een time-out aanvragen wanneer je merkt dat je te nerveus wordt. Dit biedt je de mogelijkheid om even tot rust te komen en je gedachten te ordenen. Daarnaast kan de examinator ook zelf besluiten om het examen tijdelijk te onderbreken als hij denkt dat je hier baat bij hebt.

  3. Gelijkwaardige eisen en beoordeling: Het faalangstexamen is niet makkelijker dan het reguliere praktijkexamen. De eisen en beoordeling zijn hetzelfde.

KOSTEN VAN HET FAALANGSTEXAMEN

De kosten voor een faalangstexamen liggen iets hoger dan voor een regulier praktijkexamen. Het is belangrijk om dit tijdig aan te geven bij het CBR als je gebruik wilt maken van een faalangstexamen.

KOSTEN: 329,-

CONCLUSIE

Een faalangstexamen biedt verschillende voordelen ten opzichte van een regulier praktijkexamen. Als je last hebt van faalangst, kan het aanvragen van een faalangstexamen de beste keuze zijn. De examinator zal proberen je op je gemak te stellen en meer tijd voor je nemen. Daarnaast biedt het examen de mogelijkheid tot een time-out, en de eisen en beoordeling zijn gelijkwaardig aan die van het reguliere praktijkexamen. Overweeg dus zeker om een faalangstexamen aan te vragen als je denkt dat dit examen voor jou de beste optie is.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht
Rijschool Examen Pas - Goedkoopste Rijschool in Almere