Nu Met Gratis Theoriecursus
PLAN NU JE PROEFLES
Rijschool in Almere en omstreken - Lelystad, Huizen, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Muiderberg, Naarden, Laren, Blaricum, Eemnes, Baarn
Rijschool Examen Pas - Goedkoopste Rijschool in Almere
TIJDELIJK
PROEFLES GRATIS

Opleiding tot Taxichauffeur bij Rijschool Examen Pas in Almere en Omstreken

Droomt u ervan om taxichauffeur te worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Rijschool Examen Pas biedt een uitgebreid scala aan opleidingen voor de taxibranche. Onze taxiopleidingen worden verzorgd in verschillende locaties, waaronder Almere, Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Hout en de omliggende gebieden.

Opleiding tot Taxichauffeur
Opleiding tot Taxichauffeur
Rijschool Examen Pas - Goedkoopste Rijschool in Almere
auto">
auto whitespace-pre-wrap break-words">

Wat wij aanbieden:

 • Chauffeurskaart, zowel volledig als beperkt (TVP of TVPC)
 • Theoriecursussen voor zowel de volledige als beperkte kaart

De chauffeurskaart is een absolute vereiste voor elke taxichauffeur. Hieronder vindt u meer informatie hierover. Als u nieuwsgierig bent naar andere opleidingsmogelijkheden in de taxibranche, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De Chauffeurskaart, volledig (TVP) of beperkt (TVPC) Tegenwoordig zijn er twee vormen van de chauffeurskaart:

 1. Volledige chauffeurskaart: hiermee kunt u alle soorten taxivervoer uitvoeren.
 2. Beperkte chauffeurskaart: hiermee mag u vervoer aanbieden op basis van vaste routes, vaste tijden en met vaste passagiers. U mag geen financiële transacties uitvoeren in de taxi, en dit staat ook bekend als contractvervoer.

Theoriecursus Om in het bezit te komen van uw chauffeurskaart taxi, moet u een verplicht theorie-examen afleggen, zowel voor de volledige als de beperkte kaart. Onze locatie biedt een geschikte omgeving voor het geven van theoriecursussen, maar u kunt ook kiezen voor zelfstudie met behulp van onze online cursus. Tijdens de theoriecursus voor de chauffeurskaart komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Administratie en documentatie
 • Wetten en regelgeving
 • Voorbereiding op ritten
 • Veilig en verantwoordelijk rijden
 • Omgaan met hindernissen en ongevallen
 • Effectieve communicatie
 • Klantgerichtheid en professioneel gedrag
 • Conflicthantering en gedrag in moeilijke situaties
 • Handelen bij agressie en geweld
 • Procedures bij klachten
 • Gebruik en interpretatie van wegenkaarten
 • Verkeersregels

Rijschool Examen Pas streeft ernaar om snel na aanmelding kandidaten in te plannen in een lesrooster. Neem contact met ons op voor beschikbare mogelijkheden en data.

Het Theorie-examen Het theorie-examen voor de chauffeurskaart bestaat uit een schriftelijk deel met 40 meerkeuzevragen. U dient ten minste 32 van deze vragen correct te beantwoorden. Het examen duurt één uur. Bij het behalen van dit examen ontvangt u een geldig theoriecertificaat dat een jaar geldig is. Na het slagen voor het theorie-examen kunt u beginnen aan het praktijkgedeelte. Dit is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. U kunt er ook voor kiezen om eerst het praktijkexamen af te leggen en daarna het theorie-examen.

Praktijkexamen Ter voorbereiding op het praktijkexamen worden 4 tot 8 praktijkuren besteed aan training in het examengebied.

Het praktijkexamen voor de volledige chauffeurskaart omvat:

 • Rijden van routes op drie verschillende manieren: allereerst een route naar een van de vooraf bepaalde locaties, die volledig uit het hoofd moet worden gereden. Op de bestemming worden vragen gesteld over het invullen van een schadeformulier en het omgaan met een ongevalsituatie als professionele chauffeur. Het tweede deel omvat het vinden van een adres met behulp van een hulpmiddel (navigatie of stratenboek) en het berekenen van een ritprijs. Het laatste deel omvat het terugkeren naar het startpunt op aanwijzing van de examinator. Beoordelingscriteria omvatten onder andere:

  • Klantgerichtheid
  • Voertuigkennis
  • Handelen bij ongelukken en incidenten
  • Wettelijke voorschriften
  • Rijvaardigheid en kennis van straten

Voor het praktijkexamen voor een beperkte chauffeurskaart geldt:

 • Rijden van routes op twee verschillende manieren: beginnend met een route naar een van de vaste locaties. De objecten zijn specifiek voor elke locatie, maar u mag een wegenkaart of navigatiesysteem gebruiken. Bij aankomst op de bestemming worden vragen gesteld over het invullen van een schadeformulier en het omgaan met een ongevalsituatie als professionele chauffeur. Het laatste deel omvat het terugkeren naar het startpunt op aanwijzing van de examinator. Beoordelingscriteria zijn vergelijkbaar:

  • Klantgerichtheid
  • Voertuigkennis
  • Handelen bij ongelukken en incidenten
  • Wettelijke voorschriften
  • Rijvaardigheid en kennis van straten

Om te slagen voor het praktijkexamen moeten alle onderdelen voldoende worden beoordeeld. Voor het afleggen van het praktijkexamen moet u in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs, een goedgekeurd voertuig en een stadsplattegrond.

De praktijklessen voor de taxi worden gepland in overleg met de kandidaat.

Sociale Vaardigheden Voor taxichauffeurs is het een verplichte training binnen het TX-keurmerk. Deelnemers worden opgeleid om zich bewust te worden van hun gedrag richting verschillende passagiers die ze vervoeren. Dit omvat het begrijpen van klantverwachtingen en het vermogen om zich in te leven in verschillende situaties. De training behandelt ook het begrijpen van de achtergrond van gedrag, zowel van de chauffeur als van de passagier. Rijschool Examen Pas biedt een praktijkgerichte training voor taxichauffeurs, ontwikkeld op basis van eindtermen in nauwe samenwerking met de branche, zoals vastgesteld door het CCV. Dit diploma is een vereiste binnen het TX-Keurmerk voor bedrijven gespecialiseerd in contractvervoer (zoals vervoer voor zieken en gehandicapten) of straattaxi. Dit keurmerk legt verplichtingen op waaraan organisaties moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het TX-Keur, inclusief diplomavereisten.

Levensreddende Handelingen De cursus behandelt onder andere de stappen die u moet nemen om op een veilige en verantwoorde manier hulp te bieden, evenals wanneer en hoe u verdere professionele hulp moet inschakelen. De cursus besteedt ook ruime aandacht aan reanimatievaardigheden en uw eigen veiligheid en bescherming. De opleiding combineert theoretische kennis met praktijkoefeningen.

Mocht u nog vragen hebben of interesse tonen in onze opleidingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te helpen uw carrièredoelen als taxichauffeur te bereiken.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht