THEORIE

Stap 1

Klik hierboven op ‘Inschrijven‘ vul je gegevens in, klik vervolgens op de groene Registreer knop.

Stap 2

Je komt op een nieuwe pagina, je account is nu bevestigd.

Stap 3

Klik op de link Theorie Cursussen en kies de cursus die je wilt volgen en klik op de knop ‘Direct Bestellen‘.

Stap 4

Kies een betaalmethode en rond de betaling af.

Stap 5

Je hebt nu toegang tot de geselecteerde en betaalde cursus. Klik op ‘START CURSUS‘ knop om te beginnen. Vanaf nu hoef je alleen nog maar met je gebruikersnaam en je wachtwoord in te loggen.

Heb je hulp nodig? ga naar Contact pagina en stuur ons een mail.

Stap 1

Klik hierboven op ‘Inloggen‘ vul je gegevens in, klik vervolgens op de groene Login knop.

Stap 2

Je komt op een nieuwe pagina, klik op ‘START CURSUS‘ knop om te beginnen. 

Heb je hulp nodig? ga naar Contact pagina en stuur ons een mail.

Nee, je hebt geen theorie nodig voor de start van je rijlessen. Maar het is verstandig om enige kennis te hebben van de theorie voordat je begint met rijlessen. Je moet wel je theorie hebben als je opgaat voor je rijexamen. Bovendien kan het leren van de theorie je helpen om je zelfvertrouwen op de weg te vergroten en je voor te bereiden op de praktische rijlessen. 

Examenpas.nl is een website die speciaal is ontworpen om mensen te helpen bij het behalen van hun theorie-examen voor het rijbewijs. Wij bieden een compleet pakket aan met studiemateriaal, oefenexamens en andere hulpmiddelen om de theorie te leren en te behalen.

Om het examen succesvol af te leggen, zijn er enkele onderwerpen die je zeker moet kennen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Verkeersregels: Het kennen van de verkeersregels is van cruciaal belang voor het veilig besturen van een voertuig op de weg. Dit omvat regels met betrekking tot voorrang, snelheidslimieten, verkeersborden, enzovoort.

 2. Verkeersinzicht: Naast de verkeersregels is het ook belangrijk om inzicht te hebben in het verkeer. Dit omvat het herkennen van gevaarlijke situaties op de weg en het nemen van de juiste beslissingen om ongelukken te voorkomen.

 3. Voertuigkennis: Het is belangrijk om de basisprincipes te begrijpen van hoe een voertuig werkt en hoe het moet worden onderhouden. Dit omvat bijvoorbeeld het begrijpen van de verschillende lichten op het dashboard, hoe de remmen werken, enzovoort.

 4. Milieu: Tegenwoordig is het ook belangrijk om kennis te hebben van de impact van voertuigen op het milieu en hoe je hier verantwoordelijk mee om kunt gaan. Dit omvat bijvoorbeeld kennis over CO2-uitstoot, zuinig rijden, enzovoort.

Als je zo snel mogelijk je theorie-examen wilt afleggen, dan kun je dit doen via de website van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

 Volg de onderstaande stappen om je aan te melden:

 1. Ga naar de website van het CBR en klik op “Mijn CBR” in de bovenste menubalk.

 2. Maak een account aan als je nog geen account hebt. Als je al een account hebt, kun je inloggen.

 3. Kies in het menu voor “Theorie-examen reserveren”.

 4. Selecteer het type examen dat je wilt afleggen, bijvoorbeeld “Auto – Personenauto”.

 5. Selecteer het examencentrum waar je het examen wilt afleggen en kies een datum en tijdstip dat voor jou uitkomt.

 6. Controleer je gegevens en bevestig je reservering.

 7. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je reservering. Bewaar deze bevestiging goed, want je hebt deze nodig op de dag van het examen.

 1. Identificatiebewijs: Je moet een geldig identificatiebewijs meenemen, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

 2. Reserveringsbevestiging: Zorg ervoor dat je de reserveringsbevestiging voor het examen bij je hebt. Deze bevestiging heb je ontvangen toen je het examen online hebt gereserveerd.

 3. Eventuele vrijstellingen: Als je vrijstellingen hebt voor bepaalde examenonderdelen, moet je hiervoor het bewijs bij je hebben.

 4. Eventuele tolk: Als je een tolk nodig hebt, moet je dit vooraf aanvragen bij het CBR. De tolk moet zelf ook aanwezig zijn tijdens het examen.

Een theorie-examen is een test van je kennis en inzicht over de verkeersregels en de verkeerssituaties. Je moet je theorie-examen aanvragen bij het CBR en je kunt kiezen uit verschillende soorten examens, zoals klassikaal, individueel of met extra tijd. Je krijgt 65 vragen, waarvan 25 over gevaarherkenning, 12 over verkeersregels en 28 over verkeersinzicht. Je moet minimaal 35 vragen goed hebben om te slagen.

Het auto theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig vanaf de datum van slagen. Dit betekent dat je binnen 1,5 jaar na het behalen van het theorie-examen het praktijkexamen moet halen, anders vervalt het theoriecertificaat en moet je het examen opnieuw afleggen om te kunnen deelnemen aan het praktijkexamen.

RIJLESSEN VOLGEN

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit erg verschilt per leerling. In Nederland heeft een leerling gemiddeld 40 rijlessen nodig. Door onze unieke lesmethode en de online instructievideo’s die je zelf thuis kunt bekijken, heeft een leerling bij Examen Pas gemiddeld minder lessen nodig dan bij andere rijscholen.

Wij hebben geen wachtlijst, als je contact opneemt met onze klantenservice plannen we graag (afhankelijk van de drukte) zo snel mogelijk een proefles voor je in!

Om een spoedcursus te doen begin je met een proefles. Na afloop hiervan krijg je advies op maat over het aantal lessen dat je nodig zou hebben, en welk pakket hier dan bij past.

Vervolgens moet je je theorie behaald hebben, een geldige gezondheidsverklaring invullen en ons machtigen bij het CBR. Na het tekenen van onze digitale lesovereenkomst, kunnen we een praktijkexamen voor je gaan inplannen. Hiervoor zijn we afhankelijk van de wachttijd die het CBR op dat moment aangeeft. Helaas loopt deze momenteel zelfs op tot 20 weken.

Als het examen gepland is maken we de lesplanning ook in overleg met jou. Je moet wel flexibel beschikbaar zijn. Je gaat dan 2-3 lessen per dag rijden, 4-5 dagen per week.

Momenteel is een starten met een spoedopleiding op korte termijn dus niet mogelijk. Wellicht is het daarom een betere keuze om na je proefles direct te starten met een reguliere opleiding.

Ja, wij geven rijles in handgeschakelde en automaten auto’s.
Twijfel je? Boek dan een proefles zodat je kennis kan maken met onze lesauto. Onze instructeur leert je graag hoe je moet schakelen.

Nee, wij bieden geen scooter of motor rijlessen aan, je kunt wel bij ons terecht voor scooter of motor theorie.

De proefles is natuurlijk een ideale mogelijkheid om onze rijschool te proberen. En kies je er vervolgens voor om ook je rijlessen bij ons te gaan volgen, dan krijg je de kosten voor de proefles weer terug!

Je kunt ons eenvoudig machtigen via www.mijn.cbr.nl:

 • Log in met je Digi-D.
 • Klik op: Opleider machtigen
 • Vul je persoonlijke gegevens en ons rijschool nummer in: 

RIJLESPAKKETTEN

Om een spoedcursus te doen begin je met een proefles. Na afloop hiervan krijg je advies op maat over het aantal lessen dat je nodig zou hebben, en welk pakket hier dan bij past.

Vervolgens moet je je theorie behaald hebben, een geldige gezondheidsverklaring invullen en ons machtigen bij het CBR. Na het tekenen van onze digitale lesovereenkomst, kunnen we een praktijkexamen voor je gaan inplannen. Hiervoor zijn we afhankelijk van de wachttijd die het CBR op dat moment aangeeft. Helaas loopt deze momenteel zelfs op tot 20 weken.

Als het examen gepland is maken we de lesplanning ook in overleg met jou. Je moet wel flexibel beschikbaar zijn. Je gaat dan 2-3 lessen per dag rijden, 4-5 dagen per week.

Momenteel is een starten met een spoedopleiding op korte termijn dus niet mogelijk. Wellicht is het daarom een betere keuze om na je proefles direct te starten met een reguliere opleiding.

Een pakket A, B of een pakket C is voornamelijk bedoeld voor leerlingen die al ervaringen hebben. Ze kunnen dan bij ons instappen vanuit een andere rijschool.

Aangezien het gemiddelde in Nederland op 45 rijlessen ligt, zal dit in de meeste gevallen niet voldoende zijn als beginnende leerling.

Het is mogelijk om onze pakketten in termijnen te betalen. Dat vinden we wel zo prettig voor onze leerlingen.

Wanneer je kiest om achteraf te betalen voor je rijbewijs, dan betaal je gemiddeld genomen € 180,- per maand.

PRAKTIJK-EXAMEN

Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je tussentijdse toets of praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR. Hiervoor moet je zorgen dat een aantal dingen geregeld zijn:

 • machtiging voor tussentijdse toets / praktijkexamen bij het CBR
 • goedgekeurde gezondheidsverklaring bij het CBR
 • ondertekende digitale lesovereenkomst bij Examen Pas
 • geslaagd voor theorie

Zonder deze puntjes is het niet mogelijk om iets te plannen bij het CBR.

Helaas loopt de wachttijd bij het CBR landelijk momenteel op tot 20 weken. Dit is ontzettend vervelend, maar hier kunnen wij helaas niets aan doen. Onze instructeurs houden rekening met deze wachttijd. We proberen iedereen zo goed mogelijk te plannen, en de lessen zoveel mogelijk aan te sluiten. Mochten er eerdere opties vrij komen bij het CBR dan zullen we proberen om je examen naar voren te halen.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets en/of het examen hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Een onderdeel hiervan is jouw zelfreflectie. Hiermee bedoelen we eigenlijk; ‘hoe vind jij nu eigenlijk zelf dat je deelneemt aan het verkeer?’

Om dit te toetsen heeft het CBR een zelfreflectieformulier ontwikkeld dat je, ingevuld, moet meenemen naar je tussentijdse toets of je praktijkexamen. Je instructeur zal je vertellen hoe het formulier werkt maar het is zaak dat jij zelf het formulier in alle eerlijkheid invult. De examinator zal pas na het examen en het geven van de uitslag het formulier openen.

Om een toets- of praktijkexamen voor je te kunnen boeken bij het CBR, moet je eerst een geldige gezondheidsverklaring hebben. Deze bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid, en vul je in op mijn.cbr.nl. Het CBR heeft deze verklaring nodig om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Iedereen is verplicht om het in te vullen.

Let op: het CBR brengt hiervoor kosten in rekening.

Wanneer je binnen 5 jaar, 4 keer bent gezakt voor je praktijkexamen, dan rij je de volgende keer een BNOR examen, ofwel staatsexamen. BNOR staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.

De eisen voor het slagen voor het examen zijn hetzelfde als voor een normaal CBR praktijkexamen. Het is dus niet eenvoudiger om te slagen. Wel wordt er rekening gehouden met de omstandigheden van de kandidaat. Zo is er bijvoorbeeld meer tijd beschikbaar (het examen duurt 70 minuten) en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Het BNOR examen is iets duurder dan een normaal praktijkexamen, namelijk 329,-

Rijschool Examen Pas geeft op deze opleiding een examengarantie. Mocht je niet slagen voor je eerste praktijkexamen dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor je 2e praktijkexamen.

Ons slagingspercentage verschilt per regio en per instructeur. Met onze unieke lesmethode streven wij naar een slagingspercentage dat 10 procent boven het gemiddelde ligt.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

PLAN EEN GRATIS PROEFLES:
Vul hieronder je gegevens in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende proefles bij Rijschool Examen Pas.
Naam*
First name
Last name
Geboortedatum
E-mail*
Telefoon*
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Bericht
Rijschool Examen Pas - Goedkoopste Rijschool in Almere